Stadion? Ezeknek? Magyar foci? Hagyjukmá...

2014.09.08. Hétfő

magyar-foci-labda.jpg

De jó régen voltam erre. Lett volna téma, csak időm nincs, de most ez a tegnapi magyar-északír focimeccs kihozta belőlem az írási kényszert. Pedig ahogy elnézem, a csapból is ez folyik, nem véletlenül.
Kezdeném azzal, hogy ki nem állhatom a magyar focit, de ha a tegnapi meccset, no meg az elmúlt X év magyar foci válogatott teljesítményét nézzük, akkor nincs is min csodálkozni. Őszintén szólva csak háttérzajként kezdtem el "nézni" a focimeccset, borítékolni lehetett az eredményt, de nem is ezzel van a probléma. Az, hogy már sokadjára kikap a nemzeti tizenegy jelentéktelen csapatoktól még hagyján, megszoktuk, de az, hogy ha hozzátesszük, hogy csilli-villi stadionokat épít az állam olyan tehetségtelen, sportembereknek nem nevezhető bohócoknak, közpénzből, akikbe kevesebb focitudás jutott, mint bármelyik srácba, aki suli után rúgja a bőrt kikapcsolódásképpen, na az már bicskanyitogató.


A problémát csak tetézi, hogy a szövetségi kapitány hülyeségeket nyilatkozik, a szurkoló kommentátor, mert nem nevezném szak közvetítésnek azt, amit az a töketlen csinált, aki alámondással szórakoztatta a nézőket a focimeccsnek nem nevezhető időtöltés alatt. Szóval a kommentátor meg otthon szurkoljon, ne a meccs alatt, és jó lenne, ha nem tenne elhamarkodott kijelentéseket a mérkőzés egész ideje alatt, mert kb azt éri el, amit nálam sikerült is. Egy jellegtelen és hozzá nem értő szurkoló válik belőle, amit bármelyik odaültetett B-közepes is meg tudott volna tenni akár a jegy árában is, nemhogy még ennek fizetést is adni ezért.

Összefoglalva, mindenki meg tudja és meg is mondja a tutit, én sem maradok ki belőle:

1. ha valaki focira adja a fejét, akkor először is tanuljon meg futni és ha már focista, dolgozzon a kondiján, hogy ha egy 90 perces mérkőzés hosszabbítással végződik, akkor is még a 120. percben is tudjon futni, mert így inkább ne is álljon ki, felesleges. Ahogy mondani szokták, ezt a vízilabdában már rég kitalálták, ha nem úszol, megfulladsz. Itt annyi a különbség, csak hogy egy focista is megértse, mert ugye ők meg nem az agyi kapacitásuk túlzott kihasználásáról híresek, lásd csoda nyilatkozatok a meccsek után, hogy futni kell, mert ahogy Hofi is mondta: "a bíró nem azért sípol, mert jó a sípnak, hanem onnantól ez már a MÉRKŐZÉS". És azt bizony végig kell futni.

2. Ha a kommentátor nem tud szakszerűen közvetíteni, akkor inkább menjen el újságot kihordani, itt nem a kommentátor véleményére kíváncsi a néző, hanem arra, hogy mondja el, hogy mi folyik a pályán.

3. Addig felesleges bármilyen stadiont építeni, amíg a járási 100 szintjén van a nemzeti tizenegy-nek nevezett banda. Addig a 80 éves Józsi bácsi kb ugyanannyit ér a pályán, mint az állandóan öngólt rúgó hátvéd. És legalább lesz elég pénz azokra a sportokra, ahol vannak eredmények, lesznek kórházak, normális utak, meg persze a politikusaink is többet lophatnak, de ez már más tészta.

Tudjátok, ha én úgy végezném a munkám, ahogy a focisták rúgják a bőrt a pályán, vagy ahogy a szövetségi kapitánynak nevezett fogalmatlan ember, főleg a kommentátornak nevezett szurkoló, akkor nemhogy milliókat nem vinnék haza havonta (mint ahogy nem is viszek), de már rég úgy kirúgtak volna, hogy a lábam sem éri a földet és mehetnék krumplit sütni a McDonaldsba, vagy szart merni az emésztőből. Mert a tegnapi focimeccs magyar oldalról kb ezt a mércét ütötte meg.

Innen is gratulálok az Ír csapatnak, csak így tovább és uram bocsá, hogy ezek után a következő meccsen nem a magyaroknak drukkolok, hanem az ellenfélnek, bárki is legyen az. Hátha végre valamelyik töketlen baromnak eszébe jut odafent, hogy itt bizony még évtizedekig nem lesz szükség stadionokra és értelmes dolgokra költi a pénzt végre. Dühöngés OFF